Di Santo posuđen Blackburnu

Di Santo posuđen Blackburnu

Edmir Škorić

Trener Blackburn Roversa, Sam Allardyce, našao je privremenu zamjenu za Roque Santa Cruza koji je ranije potpisao za Manchester City. Tako će mladi Franco Di Santo iz Chelsea biti posuđen do januara ove godine.

Budući da su ostali bez Roquea Santa Cruza koji je već ranije otišao na Eastlands, tačnije u Manchester City, Blackburn je bio primoran naći novog napadača. Privremenu zamjenu našli su u mladom Franco Di Santu, igraču koji se baš i nije naigrao na Stamford Bridgeu.

Argentinac (29 godina) je u januaru 2008. godine doveden u London iz čileanskog Audax Italiana. On će s Blackburnom ostati do januara naredne godine, pod uslovom da Roversi poslije mogu produžiti posudbu do kraja sezone.

Prvi nastup za Blackburn, Di Santo bi mogao upisati u prijateljskom ogledu protiv Hiberniana, koji je na rasporedu u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.