Diabate doveo Mali do bronze
Reprezenatativci Malija proslavljaju prvi pogodak Diabatea

Afrički kup nacija

Diabate doveo Mali do bronze

Nogometna reprezentacija Malija savladala je Ganu sa 2:0 i tako došla do bronzane medalje na ovogodišnjem izdanju Afričkog kupa nacija.

Susret između ove dvije reprezentacije odigran je na Malabo stadionu, a junak Malija bio je Cheikh Diabate. Igrala se 23. minuta kada su Malijci nakon kornera odigrali očigledno uigranu kombinaciju, Seydou Keita šutirao, a odbitak u mrežu pospremio Diabate. 

Do odlaska na predah viđene su dvije velike šanse, po jedna za obje ekipe. Prvo je Samba Diakite u 33. minuti iskosa sa desne strane šutirao, ali Adam Kwarasey sjajno brani. Pet minuta kasnije Jordan Ayew šutira sa 20-ak metara, ali istakao se i golman Malija, Oumar Sissoko.

Reprezentativci Malija su u drugom poluvremenu svjesno prepustili incijativu Gani, prijeteći iz kontranapada. Saigrač našeg Sejada Salihovića iz Hoffenheima, Isaac Vorsah, u 63. minuti je nesportski udario Garru Dembelea i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 83. minuti Adama Tamboura je nakon jedne kontre sjajno uposlio strijelca prvog gola, Cheikha Diabatea, koji sa pet metara neometano šalje loptu u mrežu i tako svojoj reprezentaciji donosi bronzanu medalju.

Afrički kup nacija, utakmica za treće mjesto:
Gana - Mali 0:2 (Diabate 23, 80)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.