Diaby i Menez povratnici u francusku reprezentaciju

Diaby i Menez povratnici u francusku reprezentaciju

Francuski selektor, Didier Deschamps otkrio je popis od 23 igrača na koja računa za dva septembarska kvalifikacijska ogleda za SP 2014. protiv Finske i Bjelorusije.

Među igračima koji se se vratili na reprezentativni popis su Arsenalov veznjak Abou Diaby, koji je dobio prvi poziv od juna prošle godine, kao i PSG-ov krilni napadač Jeremy Menez. Nekadašnji igrač Rome se vraća nakon odsluženja jedne utakmice suspenzije dodijeljene od Francuskog fudbalskog saveza (FFF) zbog ponašanja u četvrtfinalnoj utakmici Eura protiv Španjolske.

Na Deschampsovom popisu nema Samira Nasrija, koji služi drugu od tri utakmice supenzije FFF-a, kao ni Yanna M'Vile i Hatema Ben Arfe.

Adil Rami, Anthony Reveillere i Yohan Cabaye se vraćaju nakon što su propustili prijateljski ogled protiv Urugvaja, dok je vratar Lillea Mickael Landreu dobio prvi poziv nakon skoro pet godina.

Francuska se u kvalifikacijskom ciklusu za SP u Brazilu nalazi u grupi I. Protiv Finske "tricolori" igraju 7. septembra u Helsinkiju, a četiri dana kasnije će dočekati Bjelorusiju na Stade de Franceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije