Dialiba ostao bez Clementea
Murcia je predzadnja u Drugoj ligi Španije

Otkaz za trenera Murcije

Dialiba ostao bez Clementea

Boubacar Dialiba, Senegalac sa bh. pasošem danas je u Španiji ostao bez trenera, jer je Uprava njegove Murcije dala otkaz Javieru Clementue.  

Bivši selektor Španije, ali i do prošle godine i naših susjeda, Srbije otkaz na ovom poslu dobio je jer je Murcija trenutno pretposljednja u Drugoj ligi Španije.

"Nije bilo problema i razišli smo se na ljudski način. Clementeu smo rekli da da više neće biti trener našeg kluba, a on je to prihvatio sa razumijevanjem. Svjetsan je da smo u teškoj situaciji, i napustio je klub. Trener je taj koji odgovara za rezutate. Imali smo ambicije da se u ovoj sezoni vratimo u Primeru, a sada smo primorani boriti se opstanak u Drugoj ligi“, rekao je Juan Gillamon, predsjednik Murcije, a pišu mediji na Pirinejskom poluostrvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.