Dialiba pauzira minimalno tri mjeseca
Na treningu slomio fibulu i pokidao ligamente zgloba

Bivši igrač Želje podvrgnut operativnom zahvatu

Dialiba pauzira minimalno tri mjeseca

Boubacar Dialiba, bivši fudbaler sarajevskog Željezničara, koji je ljetos prešao u redove španskog drugoligaša Real Murcije, moraće pauzirati najmanje tri mjeseca zbog povrede koju je zadobio prošle sedmice.

Naime, potencijalni A reprezentativac Bosne i Hercegovine (već nastupao za naš mladi tim, ali se čeka odobrenje FIFA-e da debituje za A tim BiH) u utorak na treningu slomio je fibulu, te pokidao ligamente zgloba, i podvrgnut je operativnom zahvatu kojeg su izveli klupski liječnici Pedro Luis Ripoll i Mariano de Prado.

„Prema prvim procjenama, Dialiba će pauzirati tri mjeseca. Nadamo se da će oporavak teći u najboljem redu i da bi naš fudbaler mogao i ranije da bude uključen u trenažni proces“, izjavili su iz liječničke službe ovog španskog drugoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.