Diamanti: Penali su donijeli pravdu

Diamanti nakon meča

Diamanti: Penali su donijeli pravdu

Midhat Šljivak

Posljednji gol u penal-seriji četvrtfinalnog susreta Evropskog prvenstva između Italije i Engleske postigao je fudbaler Bologne Alessandro Diamanti, te je na taj način odveo svoju reprezentaciju u polufinale na megdan Nijemcima.

Diamanti je nakon utakmice istakao kako smatra da je njegova reprezentacija zasluženo prošla u polufinale.

"Nisam očekivao, ali smatram da smo potpuno zaslužili pobjedu večeras. Penali su donijeli pravdu i da budem iskren, nije mi mnogo toga prolazilo kroz glavu kada sam šutirao penal. Samo sam se nadao da ću dati gol i uspio sam," rekao je Diamanti.

Diamanti je ušao u igru umjesto Antonia Cassana u drugom poluvremenu, no fudbaler Bologne se ne žali na status u reprezentaciji.

"Moramo biti spremni na svaku odluku trenera i svi smo jednako važni za ovaj tim. Bila je ovo odlična partija od prvog do posljednjeg minuta u kojoj smo imali punu kontrolu i na kraju zasluženo pobijedili," dodao je Diamanti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.