Didier Drogba potvrdio prelazak u Kinu

200.000 funti sedmično u Shanghai Shenhua

Didier Drogba potvrdio prelazak u Kinu

M. Skaka

Napadač koji je Chelseaju donio titulu u Ligi prvaka, Didier Drogba potvrdio je da će karijenu nastaviti u Shanghai Shenhua, klubu koji je nakon bosanskohercegovačke A reprezentacije vodio Ćiro Blažević.

Tridesetčetverogodišnji fubaler još ranije je potvrdio svoju namjeru da napusti Stamford Bridge, a mjesecima je povezivan sa kineskim klubom.

Sada je potvrđeno da je ugovor potpisan na dvije i po godine i da će Drogba zarađivati oko 200.000 funti sedmično.

"Razmislio sam o svim ponudama koje su u posljednje vrijeme stizale i mislim da je Shanghai Shenhua pravi izbor za mene.", rekao je Drogba.

"Radujem se novom izazovu i tome što ću upoznati jednu sasvim novu kulturu, a zaista me uzbuđuje i napredak kinskog fudbala. Kada je Chelsea prošle godine putovao u Kinu odlično smo se zabavili i upoznao sam neke zaista sjajne navijače.", dodao je on.

"Nadam se da ću pomoći promociji kineskog fudbala u svijetu i dodatno popraviti veze između Kine i Afrike."

Drogba će u Shanghaiju igrati skupa sa svojim bivšm kolegom, Nicolasom Anelkom koji je u Kinu otišao u januaru, a radiće sa argentnskim menadžerom, Sergiom Batistom.

"Čast mi je pozvati Drogbu da se priključi našem timu.", rekao je Batista. "On je odličan igrač i biće velika motivacija za sve ostale koji će igrati sa njime. Želim napomenuti i to da je vlasnik kluba, Zhu Jun uložio velike napore da Drogbu dovede u naš tim."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije