"Dijelio sam sobu s Maradonom, bilo me je stid..."

Legenda o legendi

"Dijelio sam sobu s Maradonom, bilo me je stid..."

A. Čaušević

Diego Armando Maradona nikada neće biti zaboravljen i o njemu će u vremenu pred nama biti ispričane mnoge anegdote. 

Nakon smrti legendarnog Argentinca mnogi se počinju prisjećati nezaboravnih trenutaka provedenih s najboljim fudbalerom svih vremena.

Maradone se prisjetio i Ariel Ortega, omaleni ofanzivac koji igrao s Malim zelenim u reprezentaciji Argentince.

"Desilo mi se da 1994. godine da s Maradonom dijelim sobu. Mislim da smo rijetki koji smo to doživjeli. Ja čak i nisam želio biti s njim u sobi, bilo me je stid", kazao je Ortega.

"Rekao mi je da je soba moja, da preuzmem kontrolu i da mogu raditi šta hoću. To mi se činilo nevjerovatnim. Kao da sam ja bio Maradona, a on Ortega."

"Tada sam otkrio Diegovu humanu stranu. Bio je fantastična osoba", zaključio je Ortega.

Ovaj 46-godišnjak je većinu karijere proveo u River Plateu, u Evropi je igrao za Valenciju, Sampdoriju, Parmu i Fenerbache. Dres Gaučosa je nosio deset godina uz 87 nastupa i 16 nastupa.

Top Komentari

miki30
Opet Mali Zeleni? Nevjerovatno!
1 5
Taceoni
Veliki igrac Ortega majstor bio????
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi