Diego i Melo za novi poraz Rome
Del Piero u akciji

Serija A, 2. kolo

Diego i Melo za novi poraz Rome

Edmir Škorić
Teme:

U jednom od dva derbija Serija A Roma je na svom Olimpicu pokleknula pred Juventusom. Dva gola Diega i jedan Felipe Mela donijeli su Staroj dami veliku pobjedu (1:3).

Već nakon drugog završenog kola Juventusu će pripasti uloga glavnog favorita, naravno uz Inter, za osvajanje Serije A ove sezone. Inter se sinoć poigrao Milanom na San Siru, sličan scenarij napravio je Juventus na Olimpicu.

Da se radi o vrhunskom igraču, ali i velikom pojačanju, pokazao je Brazilac Diego u 25. minuti kada je ukrao loptu domaćoj odbrani, izbio sam pred iskusnog golmana Julio Sergia i fantastično pogodio.

Deset minuta poslije stiže poravnanje, i to ne bilo kakvo. Daniele De Rossi sa nekih 25 metara topovski je šutirao, a lopta je završila pod samu gredu Buffona. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Brazilac Diego sredinom drugog poluvremena pogodio je za novo vodstvo Stare dame, a konačan potop Rimljana dogodio se u 90. minuti kada Felipe Melo pogađa za konačnih 1:3.

Juventus je sada prvoplasirani sa šest bodova, a Romi je ovo drugi poraz i sada su na dnu tabele bez osvojenog boda. Hasan Salihamidžić nije bio ni na klupi večeras.

Serija A, 2. kolo:
AS Roma - Juventus 1:4 /De Rossi 35'; Diego 25',68',F.Melo 90'/
Atalanta - Genoa
Cagliari - Siena
Chievo - Lazio
Fiorentina - Palermo
Napoli - Livorno
Parma - Catania
Sampdoria - Udinese


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti