Diego: Juventus je veličina

Brazilac impresioniran

Diego: Juventus je veličina

Edmir Škorić

Nije mu dugo trebalo da napravi senzaciju, dakako radi se o Brazilcu Diegu koji je ovog ljeta iz bremenskog Werdera došao u torinski Juventus. Jedan je od krivaca što Stara dama niže pobjede.

Juventus je u prva četiri kola odigrao na nivou kakav na kraju krajeva i zaslužuje klub sa takvim imenom i historijom. Zasluge, naravno, idu svima na Delle Alpiju, ali dolaskom Diega Juventus je dobio jednu novu dimenziju u svojoj igri.

"Iznenađen sam veličinom Juventusa i svi ovdje su me zavoljeli. Navijači Juventusa me smatraju kao važnog i daju mi snagu, ali i ja također poštujem njih. Uvijek sam mislio da je Juve jedan od najvećih svjetskih klubova, a svako ko voli fudbal zna sve o njihovoj prošlosti. Živjeti uz ovakav klub iz dana u dan daje vam poseban osjećaj i dodatnu veličinu, izjavio je Brazilac za La Gazzetta dello Sport.

"Naša pobjeda na Olimpicu uvjerila me da ovaj tim može igrati sa svakom drugom momčadi u svijetu."

Diego je impresioniran povratkom protiv Rome i pobjedom od 3:1. Stara dama je zajedno sa Sampdoriom na prvom mjestu sa stopostotnim učinkom.

"Odličan smo tim, možemo pobijediti bilo koga na strani. Što se mene tiče, biti ću na raspolaganju u duelu sa Bolognom."

Podsjetimo, Juve sutra navečer igra u Đenovi, a ovog vikenda domaćini su upravo Bologni kada će svoje čari navijačima na Delle Alpiju pokazati bivši ofanzivac bremenskog Werdera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.