Maradonu su pokopali bez srca, s razlogom su ga izvadili

Još jedna nevjerovatna priča

Maradonu su pokopali bez srca, s razlogom su ga izvadili

E. Škorić

Od srijede je svijet ostao bez ljudske i igračke veličine kaka je nesumnjivo bio Diego Maradona.

Maradonu je na kraju izdalo srce, a njegova smrt jedna je od glavnih tema već danima. Cijeli svijet piše o Maradoni, posljedicama smrti, njegovoj sahrani, ali i tužnim prizorima na svim kontinentima.

Sada se pojavila još jedna nevjerovatna informacija. Naime, argentinski list Clarin je objavio da je Maradona pokopan bez srca!

Navodi se kako je ovaj potez napravljen nakon što su ljekari primijetili tijekom obdukcije da je Maradonino srce veće od normalnog, pa je u dogovoru s porodicom poslano na dodatna ispitivanja.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti edem pluća zbog čega je došlo do zastoja srca. Utvrđeno je da je kod Maradone srce bilo povećano i slabo, te da je teže pumpalo krv u ostatak tijela i da jednostavno za legendu nije bilo spasa.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Wanda trazila da joj poklone belegiju.
3 1
Penderinos
Ko se imalo razumije u materiju zna da je hipertrofija srca neminovna pri stanjima kao sto su ateroskleroza ili embolija
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi