Diego najavljuje pobjedu
Ponajbolji igrač Werdera: Diego

Polufinale Kupa UEFA

Diego najavljuje pobjedu

Večerašnja polufinala Kupa UEFA donijeće nam ukrajinski i njemački dvoboj: Dinamo Kijevo dočekuje Šahtar, a Hamburg gostuje Werderu.

Veliki rivali iz njemačke Bundeslige, Werder i Hamburg, ukrstiće večeras koplja u prvom susretu polufinala Kupa UEFA. Nedavni susret polufinala njemačkog Kupa između ove dvije ekipe odlučen je tek nakon izvođenja penala, pa je za očekivati da i večeras gledamo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu.

Ponajbolji igrač Werdera, Brazilac Diego, bio je junak u prolazu ekipe iz Bremena u četvrtfinalu protiv Udinesea, a ofanzivni vezista očekuje da će njegov tim proći u finale preko Hamburga.

-    Hamburg je jaka ekipa, ali nisu nimalo jači od Udinesea. Potrebno je da ponovimo svoju igru iz četvrtfinala i mislim da onda možemo proći dalje, kazao je Diego.

I u drugom polufinalu, izrazitog favorita nema, jer se rado o dvije veoma izjednačene ekipe, pa je za očekivati pravu rovovsku bitku na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.