Diego pijan divljao po Bremenu
Diego plesao na ulici

Opustio se veznjak Werdera

Diego pijan divljao po Bremenu

E. Ganibegović

Veznjak Werdera, Diego, u noći sa subote na nedjelju pijan je sjeo u auto i divljao po ulicama Bremena, što je prouzročilo velikom policijskom potjerom za njim.

"Popio sam nekoliko čaša vina. Ne više od onoga što zakon dopušta", pravdao se Diego, koji je u krvi imao 0.8 promila alkohola.

Inače, zakon u Njemačkoj dopušta 0.5 promila alkohola u krvi, a svakako i brani prolaske kroz crveno svijetlo, što je Diego demonstrirao na ulicama Bremena. Osim što je prolazio kroz crveno svjetlo na semaforu, Diego i prijatelji jednu su svjetlosnu signalizaciju koja nalaže zaustavljanje prevoznog sredstva iskoristili i za izlazak iz automobila i ples pred očima zbunjenih očevidaca.

"Policija mi je dopustila da zadržim vozačku dozvolu. Napravili su odličan posao, drago mi je što živim u tako sigurnom gradu kao što je Bremen", sramno je rekao Diego, kojeg očekuje novčana kazna, kazneni bodovi i zabrana vožnje na mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.