Diego pojačao Wolfsburg

Otvorena vrata Misimoviću?

Diego pojačao Wolfsburg

Edmir Škorić

Konačno je okončana saga oko budućnosti brazilskog playmakera Diega. Bivši veznjak Werdera napustio je Juventus, te se vratio u Bundesligu. No, ovaj put ne u Bremen, već u Wolfsburg.

Danas je stigla i službena potvrda da je Diego potpisao za Wolfsburg. Wolfsburgov sportski direktor Dieter Hoeness poželio je dobrodošlicu Brazilcu.

"Diego se može smatrati našim igračem. Nedostaju još samo formalnosti, ugovor samo što nije sklopljen."

Navodno se radi o četverogodišnjoj suradnji tokom koje će Diego zarađivati šest miliona eura po sezoni. Zadovoljstvo zbog dolaska Diega pokazao je i trener bivšeg njemačkog prvaka, Steve McClaren.

"Sretan sam što ću ga trenirati. Debitovati bi mogao već ovog vikenda protiv Mainza."

Vukovi su na ime odštete Juventusu isplatili 15 miliona eura, a dolazak Diega mogao bi značiti konačan odlazak Zvjezdana Misimovića sa Volkswagen Arene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.