Diego pokvario slavlje Vukova

Napustio momčad u najgorem trenutku

Diego pokvario slavlje Vukova

Adnan Beganović

Uoči jučerašnje utakmice u kojoj je savladao Hoffenheim te tako osigurao ostanak u Bundesligi, Wolfsburg je potresao veliki skandal. Naime, nezadovoljan što nije u prvoj postavi, brazilski internacionalac Diego, napustio je hotel u kojem su Vukovi čekali odlučujući susret.

Nekoliko sati prije jučerašnjeg duela sa Hoffenheimom, trener Vukova Felix Magath, izdiktirao je sastav koji će početi utakmicu, a u istom nije bilo Diega, koji je odmah nakon toga napustio hotel, te tako najvjerovatnije završio svoju neslavnu epizodu u Wolfsburgu.

"U svojoj karijeri do još nisam doživio. Kada je vidio da nije u prvoj postavi napustio je sastanak. Svi igrači su to vidjeli i mogli su zaključiti koliko mu je stalo do momčadi. Već ranije sam govorio da ovdje nema momčadskog duha, a ovo pokazuje da sam bio u pravu. Sada je vrijeme za slavlje, no ovo će biti pravno pitanje. Upoznat ćemo UEFA-u i FIFA-u sa Diegovim ponašanjem", rekao je Magath za njemačke medije.

"Ovo je neoprostivo. Diego je naštetio momčadi", kratko je rekao kapiten Vukova, Marcel Schafer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.