Diego: Spreman sam za 90 minuta

Brazilac se vraća u formu

Diego: Spreman sam za 90 minuta

Edmir Škorić
Teme:

U remiju Bayerna i Juventusa (0:0) Brazilac Diego odigrao je sat vremena, no bivši Werderov igrač tvrdi da je bio spreman na terenu dočekati posljednji sudijski zvižduk, unatoč što se tek vratio nakon povrede.

Juventus je sinoć na Allianz Areni igrao protiv Bayern Minhena i zabilježio još jedan remi u grupnoj fazi Lige prvaka. Utakmica je okončana bez golova, uz lošu predstavu i jednih i drugih. Od prve minute u redovima Stare dame igrao je Brazilac Diego, povratnik poslije ozljede. Ferrara ga je zamijenio Poulsenom u 60. minuti, no bivša zvijezda Werdera tvrdi da je bio spreman za svih 90 minuta.

"Osjećao sam se dobro. Još uvijek dolazim do pune kondicije, u nadi da ću se potpuno oporaviti. Mislim da sam u stanju odigrati svih 90 minuta. Znam da imam važnu ulogu u ekipi kada sam na terenu", kazao je Brazilac za Sportal.it.

Tako se Diego vratio u Njemačku, dobro je poznat navijačima Bayerna, još od vremena kada je nosio dres bremenskog Werdera.

"Normalno je što me nisu toplo dočekali, ovdje u Minhenu me smatraju neprijateljem. Ali, ja osjećam veliku ljubav prema čitavoj Njemačkoj."

Torinezi u nedjelju igraju s Palermom, nastavljaju svoju borbu za Scudetto, dok će naredni njihov protivnik u Ligi šampiona biti izraelski Maccabi Haifa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti