Diego Tardelli prešao u Anzhi

Diego Tardelli prešao u Anzhi

Edmir Škorić

Ruski provligaš Anzhi iz Makhachkale pojačao se dovođenjem brazilskog internacionalca Diega Tardellija.

Prema pisanju Sport-Expressa, Anzhi je za odštetu od 7.5 miliona eura otkupio ugovor Tardellija od Atletica iz Mineira.

Niti jedan klub još uvijek nije potvrdio ovu vijest putem službene internet-stranice, no Sport-Express piše kako je transfer uspješno realiziran, a 25-godišnji Tardelli, koji je u 224 nastupa za šest klubova postigao 84 gola, stavio paraf na četverogodišnji ugovor.

Anzhi je prošle sezone završio na 11. mjestu ruskog prvenstva, a nedavno su se pojačali legendarnim Brazilcem Robertom Carlosom.

Kao što smo jučer pisali, Anzhi je blizu dovođenja i nekadašnjeg igrača Željezničara Samira Bekrića, koji je u razgovoru za naš portal rekao kako danas putuje u Moskvu na pregovore sa čelnim ljudima Anzhija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.