Diego začarao i Udine
Dvostruki strijelac za Werder: Diego

Kup UEFA

Diego začarao i Udine

Nakon večerašnjih revanš susreta četvrtine finala Kupa UEFA, poznata su sva četiri učesnika polufinala gdje će se naći Dinamo Kijev, Werder, Shakhtar i Hamburg.

Brazilski ofanzivni vezista Diego ponovo je donio odličan rezultat svom Werderu, koji je u odličnom susretu na Friulama u Udinama odigrao 3:3 sa domaćim Udineseom i tako izborio polufinale Kupa UEFA.

Međutim, nije sve izgledalo tako sjajno za njemačkog bundesligaša. Naime, Udinese je već nakon prvih 45 minuta igre anulirao prednost iz prvog meča. Inler je u 15. minuti doveo domaće u vodstvo, a onda je na scenu stupio dvojac Quagliarella – Diego. Prvo je reprezentativac Italije doveo Udinese na 2:0 u 30. minutu, Diego je izjednačio u 28, a Quagliarella je u 38. poništio prednost Werdera iz prvog susreta.

I kada se činilo da bi Udinese mogao do polufinala, na scenu je ponovo stupio Diego i golom u 60. minuti otklonio sve sumnje oko toga ko ide u polufinale.  Tačku na i stavio je Pizzaro u 73. minuti, a Diego je propustio priliku za hat-trick nakon što je u istoj toj minuti promašio penal.

Shakhtar nije imao previše problema sa Marseillom na Velodromeu. Nakon što su u prvom susretu trijumfovali sa 2:0, Ukrajinci su poveli i u Francuskoj golom Fernandinha. Počasni gol za Marseille dao je nekadašnji igrač Lyona Hatem Ben Arfa.

Manchester City je bio nadomak produžetaka u revanšu sa Hamburgom, ali je njemački klub ipak došao do polufinala. Susret je završio 2:1 za „građane“, koji u završnici drugog dijela nisu imali sreće da dođu do još jednog pogotka koji bi im donio produžetke.

Rezultati


Manchester City – Hamburg                2:1
Elano 17pen, Caicedo 50 - Guerrero 12

Marseille – Shakhtar                    1:1
Arfa 42 - Fernandinho 30

Udinese - Werder                     3:3

Inler 15, Quagliarella 30, 38 – Diego 28, 60, Pizzaro 73

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.