Dieter Hoeneß direktor Wolfsburga
Dieter Hoeneß

''Vukovi'' žele postati veliki

Dieter Hoeneß direktor Wolfsburga

M. Maksimović

Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i Wolfsburg od ponedeljka imaju novog direktora. Tu će ulogu u narednom periodu obavljati Dieter Hoeneß, mlađi brat predsjednika Bayerna Ulla. Dieter Hoeneß je svoju igračku karijeru počeo graditi u Stuttgartu, nakon čega prelazi u Bayern, gdje je osvojio pet prvenstava (1980.,'81.,'85.,'86.,'87.) i tri kupa (1982.'84., '86.). Za igračke karijere u 258 utakmica zabio 127 golova.

Nakon završene igračke karijere, Hoeneß je postao menadžer za odnose s javnošću firme Commodore, tada glavnog sponzora Bayerna. U periodu između 1990. i 1995. godine, postao je
generalni menadžer VfB Stuttgarta, a godinu dana kasnije odalzi u u Herthu i postaje
podpredsjednik berlinske Herthe. Ulogu generalnog  menadžera je obavljao sve do 7. juna 2009. godine.

'' Želimo napraviti veliki klub, jedan od največih u Njemačkoj i zbog toga smo se odlučili na ovaj potez kako bi smo pojačali svoje rukovodeće strukture. Ovim nije ugrožen status Armina Veha u kojeg imamo povjerenje'' kaže Francisco Javier Garcia Sanz predsjednik kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti