Dietmar Hopp: Igrači su preplaćeni

Dietmar Hopp: Igrači su preplaćeni

Adnan Beganović

Dietmar Hopp, bogati vlasnik čuda iz Hoffenheima, u kojem je donedavno briljirao Vedad Ibišević, a sada sjajne partije pruža Sejad Salihović, ponovo je svojim izjavama uzburkao njemačku sportsku javnost.

Naime, Dietmar Hopp je izjavio da u vremenu globalne finacijske krize smatra da su fudbaleri preplaćeni, te da istim treba smanjiti primanja.

Razlog za ovakve izjave bogatog vlasnika Hoffenheima najvjerovatnije leži u činjenici koja kaže da je Hopp u posljednje vrijeme izgubio velike novce, tačnije oko dvije milijarde eura.

Akcije njegove softverske kompanije su u velikom padu i kako procjenjuju relevantni stručnjaci taj pad iznosi oko 40%.

"Fudbaleri su u ovom trenutku definitivno preplaćeni, klubovi ne ostvaruju profit u ovim finacijskim relacijama, a kad je tako, trebalo bi igračima smanjiti primanja", kazao je Dietmar Hopp za njemačke medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.