Dijon i Toulouse sigurni pred svojom publikom

Ligue 1, 29. kolo

Dijon i Toulouse sigurni pred svojom publikom

E. Škorić

Dijon i Toulouse upisali su domaće pobjede bez primljenog pogotka u prva dva susreta nedjeljnog programa 29. kola Ligue 1.

U Dijonu su istoimeni domaćin i Caen odmjerili snage u derbiju začelja. Do ove utakmie, bodovni razmak između dva kluba bio je tek jedan bod (30-29), ali je domaćin sigurnom 2:0 pobjedom napravio veliki posao.

Koro Kone je zatresao mrežu gostiju u 21. minuti, a devetu pobjedu, šestu domaću Dijonu je osigurao Younousse Sankhare u 69. minuti.

Toulouse je minimalnom pobjedom nad Auxerreom "ukrao" Lyonu četvrut poziciju. Presudni trenutak dogodi se u 38. minuti. Franck Tabanou je savladao Oliviera Sorina za, ispostavilo se na kraju, konačnih 1:0.

Auxerre je ostao na 24 boda, zakovan za dno ljestvice. Dodajmo još kako u posljednjem susretu 29. kola igraju drugoplasirani PSG i Bordeaux. Dođe li pariška momčad do pobjede, vratit će lidersku poziciju koja sada pripada Montpellieru.

Ligue 1, 29. kolo:

Dijon - Caen 2:0 (Kone 21, Sankhare 69)
Toulouse - Auxerre 1:0 (Tabanou 38)
PSG - Bordeaux (21 sat)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.