Đilas: Mi smo ratnici, možemo do titule

Fudbaler Partizana za SportSport.ba

Đilas: Mi smo ratnici, možemo do titule

D. Vejo

Vijest da se iskusni centarfor Vladimir Đilas ove zime priključio ekipi Partizana na pripremama obradovala je mnoge pristalice crno-bijelih, popularne Grobare.

Za njega je to kako kaže velika privilegija, jer stigao je u jedan od većih klubova na ovdašnjim prostorima.

"Velika je čast biti u Partizanu. Nositi ovaj grb i braniti crno-bijele boje nešto je posebno za mene. Novi saigrači su me prihvatili odlično, atmosfera u timu je zaista sjajna, svi funkcionišemo kao porodica. Na Kipru smo do 12. februara, a zatim se vraćamo u Beograd gdje nastavljamo sa radom", rekao je za SportSport.ba napadač Partizana, Vladimir Đilas.

Priliku da dokaže zbog čega je doveden u Humsku, odmah je iskoristio i to na kontrolnom meču sa njemačkim Kickers Offenbachom, gdje je u maniru klasnih napadača postigao počasni gol za svoj tim

"Naravno da mi mnogo znači pogodak. Igrao sam svega 15 minuta, nakon čega sam zatresao mrežu. Međutim, bitno je da tim igra dobro. Ko god nosi ovaj dres, mora dati svoj maksimum bilo da igra tri ili 90 minuta", dodaje centarfor.

Konkurencija u napadu je kako kaže dosta jaka, te će biti potrebno mnogo truda i rada kako bi se izborilo mjesto u timu.

"Jeste, tu je Đurđević koji igra fenomenalno, sada je došao i Tawamba, ali i mladi Jovanović pokazuje kvalitet iz utakmice u utakmicu. S toga, smatram da nam predstoji grčevita borba za mjesto u napadu", ističe fudbaler.

Nakon jesenjeg dijela Super lige Srbije, Partizan je zauzeo drugu poziciju na tabeli sa 48 bodova, šest manje od vodeće Crvene zvezde. O ambicijima za nastavak sezone, pričao je upravo glavni akter ove priče.

"Možemo prestići Zvezdu i osvojiti titulu. Derbi igramo četvrtog marta, meni je rođendan trećeg, tako da mislim da ću ga proslaviti nakon pobjede u derbiju", zaključilo je novo pojačanje Partizana.

O Đilasu, rukovodstvo crno-bijelih ima samo riječi hvale, te se on nalazi na dobrom putu da zaigra ove sezone u prvenstvu Srbije.

S obzirom na kvalitet koji posjeduje Đilas, on će svakako biti velika akvizicija u ovom prelaznom roku.

U dosadašnjoj karijeri nosio je dres Bežanije, Bregalnice, Mareka, Lomotiva iz Sofije, Jagodine, Aktobea, Ordabasyja, Voždovca, Metalca, Radničkog iz Niša, Ergotelisa, Panachaikija i banjalučkog Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi