Đilas: Pali smo nakon crvenog kartona

Napadač Borca nakon Olimpica

Đilas: Pali smo nakon crvenog kartona

D. Vejo

U okviru 20. kola Premijer lige BiH, fudbaleri Olimpica savladali su goste iz Banja Luke rezultatom 3:0 (1:0). 

U meču punom uzbuđenja bolje su se snašli domaćini koji su kvalitetnom igrom uspjeli da upišu nova tri boda i tako polako krenu bježati iz opasne zone. Jedan od glavnih konkurenata bio im je protivnik u današnjoj utakmici, FK Borac.

Nakon remija u prošlom kolu te nakon današnjeg poraza ozbiljno se pogoršava situacija kod Banjalučana. Novi neuspjesi guraju ih ka dnu tabele što nikako ne ide u korist Aleksandru Janjiću i njegovim izabranicima. O prvim, tako reći svježim utiscima odmah nakon meča govorio je napadač crveno-plavih Vladimir Đilas.

„Ne tražim alibi ali jedno veoma slabo izdanje smo danas pružili u Sarajevu. Nakon crvenog kartona koji je dobio naš kapiten Boris Raspudić a koji nije trebalo da se dodjeli pali smo u igri. To je prelomilo utakmicu jer smo nakon toga primili još dva pogotka“, rekao je za SportSport.ba centarfor Borca, Vladimir Đilas.

Fudbaler se osvrnuo i na suđenje tokom utakmice.

„Smatram da većina odluka tokom današnjeg meča nije bila u našu korist. Nije nam dosuđen penal koji je postojao. Sve u svemu jedna jako loša utakmica što sa naše strane što sa strane glavnog sudije i njegovih pomoćnika“, zaključio je Đilas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni meč tačnije Kup utakmicu fudbaleri Borca igraju u srijedu na svom stadionu protiv Željezničara.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi