Dilaver: Čelik je veliki klub, ali Vitez može do iznenađenja

Pred komšijski derbi u Zenici

Dilaver: Čelik je veliki klub, ali Vitez može do iznenađenja

D. Kurbegović

Pred sutrašnji komšijski derbi u Zenici između Viteza i Čelika osjeti se pozitivna klima kako u crno-crvenom taboru, tako i u redovima Vitežana koji su sutra formalni domaćini.

Većina igrača iz ova dva kluba se dobro poznaju, a mnogi se u slobodno vrijeme i druže pa su ovih dana aktuelne provokacije ko će biti bolji.

Nekada velika nada Čelika, igrač koji je prije pet-šest godina bio najperspektivniji mladi igrač u državi, ali slijedom nesretnih okolnosti, brojnih povreda, slabe minutaže i neforsiranjem određenih trenera u Čeliku, Haris Dilaver 23-godišnji Zeničanin drugu godinu je član Viteza i jedan od najboljih igrača kluba.

Uoči sutrašnje utakmice u kojoj će sigurno biti mnogo emocija kazao je sljedeće:

"Malo sam nervozan uoči sutrašnje utakmice, jer prvi puta igram protiv kluba u kojem sam počeo karijeru, postao juniorski prvak, debitovao za seniorsku ekipu, igrao za omladinske reprezentativne selekcije. Biće svakako mnogo emocija, ali sam motiviran i spreman ako dobijem šansu da pokažem kvalitete onima koji su me osporavali. Svi mi koji igramo za Vitez, a nosili smo dres Čelika volimo taj klub, ali sutra igramo protiv njega i učinit ćemo sve da pokušamo iznenaditi. Čelik je veliki klub, ali Vitez može do iznenađenja.", nada se 23-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez je u posljednje tri utakmice ostvario pozitivne rezultate.

"Nakon pobjede protiv Širokog i Zvijezde u okviru kupa, osvojili smo vrijedan bod u Trebinju na tradicionalno teškom terenu za sve klubove. Atmosfera u ekipi je odlična, popravili smo i stanje na tabeli, te svakako želimo u narednim kolima približiti se sredini tabele, gdje po kvaliteti sigurno i pripadamo. Klub je stvarno dobro organizovan, malo nam je nezgodno što igramo u Zenici, a ne na svom stadionu u Vitezu, ali bez obzira na sve imamo veliki broj navijača i na Kamberovića polju. Nadam se sutra jednoj dobroj utakmici protiv Čelika i neka pobijedi bolji.", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver koji bi sutra uz Jasmina Smriku trebao biti najveća opasnost za gol Zeničana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.