Dilaver: Gol sam posvetio bratu i sjajnim Robijašima

Strijelac gola protiv Zrinjskog za SportSport.ba

Dilaver: Gol sam posvetio bratu i sjajnim Robijašima

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sinoć su na Bilinom polju u okviru 19. kola Premijer lige dočekali aktuelnog prvaka i lidera na tabeli Zrinjski iz Mostara. Izabranici Nedima Jusufbegovića nošeni podrškom više od 8.000 gledalaca odigrali su jednu dobru i veoma borbenu utakmicu. Gosti su vodili, a onda je na scenu stupio dvojac Šišić-Dilaver. Povratnici u redove matičnog kluba režirali su izjednačenje, Šišić je izborio jedanaesterac, koji je realizirao Dilaver za 1:1 i delirijum na Bilinom polju.

Dilaver je sinoć pokazao da će biti veliko pojačanje za klub, vodio je veliku bitku sa sjajnim stoperima Graovcem i Katanecom, pomagao je odbrani, trčao, a na kraju je i postigao gol.

Dan nakon utakmice razgovarali smo s napadačem Čelika, koji se vratio iz Grčke u matični klub, kako bi im pomogao u borbi za opstanak. On je za SportSport.ba govorio o sinoćnjoj utakmici, povratku u Čelik, atmosferi na tribinama, te narednom kolu protiv Viteza.

"Od početka smo znali da će biti jako teška utakmica, ali smo imali jasan cilj, da damo svoj maksimum i da ne izgubimo. Hvala Bogu uspjeli smo u tome i tako smo dobili na samopouzdanju za naredne utakmice koje nam slijede.Moram kazati da sam presretan zbog povratka kući, a naravno i gola. Osjećaj je bio fantastičan, a atmosfera koju su napravili "Robijaši" je nevjerovatna i ja im od srca zahvaljujem na svemu. Pokazali su da su najbolji navijači u BiH i njihov povrataka na tribine je od prevelikog značaja za nas. Kad smo jučer gubili davali su nam podršku i dodatnu snagu, ja ne pamtim onakvu atmosferu još od utakmica protiv Genta u Inter toto kupu. Ponijele su me emocije i jako sam sretan zbog svega , na neki način sam ponovo oživio dječački san, da izađem pred ove navijače i postignem gol u najdražem dresu" ističe Dilaver.

Zrinjski se pokazao kao veoma jaka ekipa, koja bez razloga nije lider na tabeli.

"Kako je trener već rekao ovo je dobar rezultat za nas, jer smo igrali protiv najboljeg tima u našoj ligi. Oni su tkao dugo skupa, imaju mnogo kvalitetnih igrača, širok roster, a mi smo faktički 25 dana zajedno na okupu. Mi smo ostavili srce na terenu, izgarali smo za svaku loptu, a na kraju to je i publika znala cijeniti. Aplauz za sve aktere sinoćnje utakmice najveći je dobitan za naš nogomet. Nama treba u ligi što više ovakvih utakmica, derbija, punih stadiona i onda će kvaliteta biti mnogo bolji, a ljudi će još u većem broju dolaziti na stadione" kaže napadač Zeničana.

Gol koji je postigao posvetio je bratu, te "Robijašima" kojima je otrčao nakon izvedenog jedanaesterca.

"Ja svaki gol posvetim bratu, koji nažalost više nije s nama, ali on je bio veliki navijač Čelika i znam da mu je uvijek bila želja da postižem golove za Čelik i Robijaše. Ovaj gol ide i za navijače, koji su zaslužni za osvajanje boda. Razmišljao sam kod jedanaesterca kako ću šutati, zahvalio bi se na ukazanom povjerenju od saigraća da budem taj koji će izvesti najstrožiju kaznu, Prije izvođenja prišao mi je Salčinović i kazao da ostanem miran i da ću ga zabiti, Niko nije bio sretniji od mene što sam ponovo postigao gol u crno-crvenom dresu nakon skoro pet godina od kako sam otišao s Bilinog polja" sretan je 27-godišnji Zeničanin.

Naredno kolo Čelik gostuje Vitezu, klubu u kojem je proveo lijepe trenutke u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je svaka utakmica veoma bitna, do kraja prvenstva na svakoj moramo ići na tri boda jer imamo osam bodova zaostatka za ekipom Metalleghe-a. Sada gostujemo Vitezu, koji je ove sezone igra odlično i stvarno su napravili dobru ekipu. To je klub gdje sam proveo lijep period u karijeri, izborili smo ulazak u Premijer ligu, a zatim i opstanak u prvoj sezoni, nemam zamjerki na taj period i rado ću ih se sjećati. Ipak ja sam igrač Čelika, to je moj klub i protiv Viteza nadam se pobjedi, te novom golu. Ne sumnjam da će naši navijači ispuniti Gradski stadion, te da će ponovo biti naš 12 igrač" kazao je za kraj razgovora Haris Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi