Dilaver: Gol sam zajedno s Dedićem posvetio njegovom rođenom djetetu
Dilaver je nakon prvog gola, otrčao kapitenu Dediću u zagrljaj kako bi zajedno proslavili gol, ali i nedavno rođenje kćerkice kapitena Zeničana

Napadač NK Čelik obilježio 20. kolo Premijer lige

Dilaver: Gol sam zajedno s Dedićem posvetio njegovom rođenom djetetu · Intervju

Dino Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika na otvaranju nastavka sezone u Premijer ligi na Bilinom polju u derbiju starih rivala slavili su rezultatom 2:1 protiv tuzlanske Slobode.

Junak Zeničana u ovoj utakmici bio je napadač Haris Dilaver, koji je s dva gola ponio epitet igrača utakmice, ali i cjelokupnog 20. kola Premijer lige BiH.

Nakon što su se smirile emocije nakon prve pobjede u nastavku sezone, te dobroj igri Zeničana, za SportSport.ba Haris Dilaver govorio je o trijumfu protiv Slobode, golovima, očekivanjima u nastavku sezone.

Harise na otvaranju nastavka sezone pobijedili ste veoma dobru Slobodu iz Tuzle, kako si ti vidio tu utakmicu?

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu s dosta tempa i borbe na terenu, te na kraju zasluženo slavili. Sloboda je pokazala da nisu slučajno tu gdje jesu, imaju dobrog trenera i stvarno su jedna dobra i spremna ekipa s nekoliko majstora nogometne igre. Mi smo uz pomoć naših navijača stigli do tri boda, koja će nam dosta značiti u nastavku prvenstva. Zahvaljujem se našim navijačima, koji su na onako hladnom vremenu davali nam podršku tokom cijele utakmice i uz njihovu podršku smo i došli do pobjede".

Postigao si dva gola i promovirao se u junaka utakmice?

"Drago mi je zbog golova, ali naravno to nište ne bi bilo moguće bez mojih saigraća, svakako da će mi golovi dobro doći za samopouzdanje, nadam se da ću tako nastaviti i u nastavku sezone. Kod prvog gola mi je lijepo asistirao Dedić, iako on nije postigao gol proslavili smo ga zajedno jer je nedavno postao otac jedne prelijepe djevojčice i emotivno smo to proslavili nakon gola".

Da li vas je iznenadila informacija nakon utakmice da Adnan Örnek više nije trener NK Čelik?

"Iznenadilo me to sve oko šefa da nakon pobjede podnese ostavku i to sam saznao iz vašeg medija. Ne znam šta da kažem on najbolje zna svoju odluku, ja sam s njim imao korektan odnos i mogu samo da mu poželim mnogo sreće u daljem radu".

U narednom kolu gostujete ekipi Tuzla City, koja je kao i vaša ostala bez šefa struke?

"Oni su poraženi od Sarajeva u prvom kolu i sigurno da će se protiv nas pokušati vaditi jer se nalaze u teškoj situaciji. Tuzla City ima dosta sjajnih pojedinaca, to je ekipa od koje nikad ne znaš kada će proraditi, moramo biti oprezni i koncentrirani tokom cijele utakmice. Mi se u Tuzlu idemo nadigravati i naravno želja nam je da na Tušnju ostanemo neporaženi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je doživio određene igračke promjene u zimskom prelaznom roku, da li je ekipa bolja ili lošija nego jesenas?

"Mislim da smo dobrih par dobrih igrača, koji su sigurno pojačali konkurenciju i samim tim smo sigurno dobili na kvalitetu jer sada se svi borimo za svoje mjesto u timu. Ova ekipa uz malo sreće može dosta toga napraviti. Idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti, veoma je bitno što smo pobjedom otvorili nastavak sezone", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Haris Dilaver junak Zeničana protiv Slobode.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Haris Dilaver, jedan je od nas ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi