Dilaver je istakao da stanje u klubu nije bajno, ali da se dosta toga uradilo u proteklom periodu, te da očekuje da to iz dana u dan bude sve bolje

Napadač Zeničana

Dilaver: Imamo veliku obavezu da se revanširamo Širokom Brijegu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju na Bilinom polju dočekuju tim Širokog Brijega. Zeničani se nakon poraza na Grbavici žele vratiti na pobjednički kolosijek, a protiv sebe će imati ekipu, koja ih je visoko porazila prvom meču na Pecari.

Napadač crno-crvenih Haris Dilaver vjeruje da će u nedjelju svi igrači dati svoj maksimum, kako bi porazili kvalitetnog protivnika. Osvrnuo se i na atmosferu u svlačionici, ali i stanje u i oko kluba.

„Poslije teške utakmice koju smo odigrali na Grbavici, mislim da nam je dobro došla ova reprezentativna pauza da se spremimo, odmorimo, ali i psihički podignemo nakon nesretnog poraza. Protiv sebe u nedjelju imamo ekipu Širokog Brijega, koja je stalno u vrhu našeg nogometa, znamo da je to i jedan od najuređenijih klubova u Premijer ligi, te ih maksimalno respektujemo. Iskoristili smo pauzu da se dobro pripremimo, te uz maksimum svih igrača i podršku s tribina, mi igrači imamo obavezu da im se revanširamo za poraz na Pecari“, ističe Dilaver.

Ekipa je nakon poraza na Grbavici bila u psihičkom „haosu“, ali sreće da je došla reprezentativna pauza.

„Imali smo poteškoće nakon te utakmice protiv Željezničara, imali smo vodstvo, znate kako je završilo. Teško je to sve palo igračima, ali mislim da nam je pauza dobro došla i da smo je dobro iskoristili. Ostavili smo tu utakmicu iza nas, znamo da se to u sportu, odnosno nogometu dešava. Moramo ići dalje iz utakmice u utakmicu, spremili smo se za nedjelju i nadam se najboljem“, kaže napadač Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se osvrnuo i na stanje u i oko kluba

„Ekipa je nova, ljudi u klubu su novi, znamo u kakvoj je situaciji klub bio prije dvije godine. Znamo svi kako smo ostali u Premijer ligi, oni su već dosta toga napravili, treba imati razumijevanja. Naravno da situacija nije onakva, kakvu bi mi svi možda željeli, ali vjerujem da će se to popraviti i da će sve biti kako treba jer to ovaj grad i klub zaslužuju“, završio je Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Vrijeme je da pokazes pojedinim da vrijedis.....
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti