Dilaver: Mnogi nas otpisuju, ali nećemo završiti kao Gradina

Napadač Viteza za SportSport.ba

Dilaver: Mnogi nas otpisuju, ali nećemo završiti kao Gradina

Nogometaši Viteza pripremaju se za početak Premijer lige, gdje se sigurno ne namjeravaju zadržati samo jednu sezonu nego biti stabilan član društva najboljih klubova u našoj zemlji. Prvu kontrolnu utakmicu prošlog vikenda Vitez je imao protiv aktuelnog osvajača Kupa ekipe Širokog Brijega, koji je na kraju bio bolji rezultatom 3:1, ali treba istači da je prvo poluvrijeme dok su igrale prve postave završeno vodstvom Viteza 0:1, dok je u drugom poluvremenu nakon ulaska igrača sa klupe Široki preokrenuo rezultat i na kraju pobjedio.

Jedan od najboljih igrača kluba je Haris Dilaver koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac Viteza sa 11 golova koje je postigao u pobjedonosnom hodu kluba koji je prvenstvo u Prvoj ligi FBiH završio sa ubjedljivih 10 bodova prednosti u odnosu na svoje konkurente.

Za SportSport.ba ovaj mladi napadač govorio je o pripremama svog kluba, te očekivanjima u prvom nastupu u Premijer ligi u historiji kluba.

Klub je zadržao kostur ekipe, te se pojačao ciljano sa provjerenim igračima

"Večina igrača koji su iznijeli teret u osvajanju šampionske titule u prošloj sezoni su ostali u klubu što je bio i glavni cilj kluba. Došli su nam moj bivši saigrač Aldin Šišić, Dalibor Kožul iz Širokog, te Marko Mišić koji su odlični igrači i svakako će biti pojačanja za naš klub. Spominje se i dolazak još nekih pojačanja, a naravno da mi svi želimo u klubu dobru konkurenciju i dobar igrački kadar kojem se valja boriti na dva fronta u narednoj sezoni", ističe 23-godišnji ofanzivac Viteza.

Trener Valentin Plavčić je nametnuo žestok ritam na pripremama

"Svjesni smo da je Premijer liga mnogo veći nivo profesionalnosti, ozbiljnosti i kvalitete klubova u odnosu na Prvu ligu, tako da nas trener želi dobro spremiti i maksimalno motivirati kako bi u sezonu ušli kao ekipa koja neće biti samo prolaznik u najjačem rangu. Mnogi nas otpisuju, ali sigurno nećemo završiti kao Gradina. Imamo rukovodstvo kluba koji stoji iza nas u svakom trenutku, odličnog trenera i ekipu koja će svakom klubu napraviti velike probleme u to sam apsolutno siguran", uvjeren je bivši napadač Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez ima poprilično težak raspored na početku prvenstva

"Imamo težak raspored na početku prvenstva jer prvo gostujemo Travniku, pa Borcu, te dočekujemo Željezničar u Zenici. Mislim da je za nas izuzetno važna ta utakmica sa Travnikom na otvaranju prvenstva i jasno je da tu vidimo svoju šansu za osvajanje bodova. Siguran sam ako dobro startujemo da bi u nastavku prvenstva mogli biti iznenađenje u Premijer ligi. Iako igramo u Zenici, a ne u Vitezu uvjeren sam u veliku podršku navijača kako iz Viteza, tako iz Zenice, jer u našem klubu igra 10 igrača koji su nekad nosili dres Čelika", završio je razgovor za SportSport.ba nekad velika nada Čelika, a sada jedan od najboljih igrača Viteza sa kojim se nada da će imati uspješnu sezonu u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.