Novi napadač Čelika za SportSport.ba

Dilaver: Presudila je ogromna želja za povratkom

Dino Kurbegović

NK Čelik danas je objavio da je postignut dogovor s 26-godišnjim Harisom Dilaverom oko povratka na Bilino polje, najmanje do ljeta, sa mogućnošću produženja saradnje. 

Dilaver je ispratio ekipu za Međugorje, a on će se ekipi priključiti najkasnije do subote. Nakon potpisanog ugovora s crno-crvenima dao je i intervju za SportSport.ba, gdje nije krio oduševljenje povratkom u matični klub.

"Sve se dobro završilo, drago mi je što sam ponovo u svome Čeliku i što ću pokušati dati svoj doprinos kako bi klub izborio opstanak i mislim da ćemo to na kraju ipak i ostvariti. Imao sam ponude bolje finansijski od Čelika, ali presudila je ogromna želja za povratkom na Bilino polje, te da u ovim teškim trenucima pomognem svome klubu u borbi za opstanak. Kada je u pitanju moja forma, mislim da sam u dobroj fizičkoj spremi, prvenstvo u Grčkoj i dalje traje, a ja sam prije 10-tak dana došao u Zenicu, gdje sam trenirao samostalno i mislim da sam u poprilično dobroj formi", ističe Dilaver.

Nada se da će mu ovaj povratak u klub biti u boljem sjećanju za razliku od prvog puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na početku nastavka prvenstva imamo kvalitetnog protivnika, Zrinjski samim imenom i pozicijom donosi veliku euforiju koja već vlada u Zenici. Povratkom navijača i ispunjenim tribinama na proljeće vjerujem u opstanak. Moj prvi boravak u seniorskoj ekipi nije bio toliko upečatljiv, ali nadam se da ću ovoga puta pomoći svojim igrama i golovima da opravdam povjerenje ljudi u klubu, navijača, te da svi zajedno ostvarimo naš cilj", kazao je Haris Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi