Dilaveru 90 minuta u domaćoj pobjedi, Suljiću 71 u porazu

Mađarska OTP Bank liga, 7. kolo

Dilaveru 90 minuta u domaćoj pobjedi, Suljiću 71 u porazu

Ferencvaroš uspio je ostvariti petu ovosezonsku pobjedu u mađarskoj OTP Bank ligi, a ovaj put izabranici Thomasa Dolla pobijedili su momčad Puškaš akademije sa 2:1. 

Tim iz Budimpešte u vodstvo je došao u 23. minuti, a samo dvije minute kasnije prednost je udvostručio Bode. Do kraja poluvremena bilježimo nekoliko dobrih šansi da obje strane, ali rezultat se nije mijenjao sve do 79. minute kada je poraz gostiju ublažio Sallai.

Bh. internacionalac Emir Dilaver odigrao je na visokom nivou svih 90 minuta u pobjedničkom timu. 

U drugom susretu 7. kola mađarskog šampionata koji je igran ranije danas Videoton je sa 2:0 savladao Ujpest, a u redovima poražene ekipe do 71. minuti igrao je nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić.

Nakon ovoga kola Ferencvaroš zauzima drugu poziciju sa 15 dobova, šest manje od lidera Videotona, dok je Ujpest na poziciji broj sedam sa 10 osvojenih bodova.

Mađarska OTP Bank liga, 7. kolo:
Videoton - Ujpest 2:0 (Juhasz 38., Nikolić 50.)
Ferencvaros - Puskas Academy 2:1 (Lauth 23., Bode 25. / Sallai 79.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.