Dinamo i bez Misimovića slavio u derbiju začelja

Premier liga Rusije, 12. kolo

Dinamo i bez Misimovića slavio u derbiju začelja

Edmir Škorić

Nogometašima moskovskog Dinama pripao je derbi začelja protiv Mordovije. Slavili su s 2:1 u Saransku.

Iako bez bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića, kojeg nije bilo u kombinacijama, Dinamo je uspio savladati posljednjeplasiranu momčad prvenstva na Start stadionu. Dvostruki strijelac za Moskovljane bio je ruski reprezentativac Aleksandr Kokorin, koji je domaću mrežu tresao u šestoj i 63. minuti.

 

Tri minute prije nego će Kokorin zabiti gol za pobjedu gostiju, Mordovia je uspjela izjednačiti iz penala, a strijelac je bio Ruslan Mukhametshin.

 

CSKA je u Moskvi bio siguran proti kazanjskog Rubina. Elm je iz jedanaesterca pogodio u 69. minuti za prednost domaćih, a u 82. minuti konačan rezultat (2:0) postavio ej Musa. Pogotkom Lebedenka Terek je došao do sva tri boda na gostovanju kod Amkar Perma.

 

Kasnije se sastaju Rostov i Lokomotiv Moskva, a u posljednjoj utakmici kola sutra igraju Krylya Sovetov i Volga.

 

Ruska Premier liga, 12. kolo:

Amkar - Terek 0:1 (Lebedenko 66)

CSKA - Rubin 2:0 (Elm 69, Musa 82)

Mordovia - Dinamo M. 1:2 (Mukhametshin 60/ Kokorin 6, 63)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.