Dinamo i Hajduk opet u borbi za Zeca

Odluka o transferu svakim danom sve bliže

Dinamo i Hajduk opet u borbi za Zeca

Adnan Beganović

Iako je nova sezona u hrvatskom nogometnom prvenstvu već u punom jeku, oni najveći, Hajduk i Dinamo, još uvijek razmišljaju o pojačanjima, a opet je prema pisanju hrvatskih medija glavna meta mladi bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec.

Borba Hajduka i Dinama oko našeg fudbalskog reprezentativca traje već duže vrijeme, a jedini pravi razlog zašto brzonogi Bugojanac nije obukao dres nekog od ova dva hrvatska velikana je taj što čelni ljudi kluba sa Šubiševca ne žele svog dragulja pustiti za „siću“.

Hrvatski mediji danas prenose da je Hajduk suočen sa velikim problemima u napadu poslao novu ponudu put Šubičevca, vrijednu milion i 200 hiljada eura. Međutim, prema pisanju Jutarnjeg lista u igru se ponovo uključio i gazda iz Maksimira, Zdravko Mamić.

Suočen sa najvjerovatnijim odlaskom Marija Mandžukića u inostranstvo, Mamić je opet u lovu na Zeca, a hrvatski mediji navode da Dinamo ima prednost u odnosu na Hajduk. Naime, ukoliko Mandžukić ne ode iz Dinama sada, nego u zimskom prelaznom roku, naš reprezentativac ostao bi u Šibeniku do januara, a onda bi preselio u Maksimir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.