Dinamo i Khimki izborili polufinale

Super liga Rusije

Dinamo i Khimki izborili polufinale

Nakon večerašnjih utakmica poznati su svi učesnici polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Rusije. Khimki i Dinamo Moskva su plasman u polufinale izborili tek nakon pobjeda u petim utakmicama protiv Spartaka i Lokomotiva.

Kelly McCarthy je ubacio 16 poena, Robertas Javtokas 15, Paulius Jankunas 14, a Vitaly Fridzon 13,  u pobjedi Khimkija nad Spartakom rezultatom 95:85. Pobjedom od 3-2 u seriji Khimki se plasirao u polufinale.

Pet utakmica za plasman u polufinale bilo je potrebno i Dinamu, koji je večeras sa 71:66 bio bolji od Lokomotiva iz Kubana. Aleksej Zhukanenko je sa 15 poena bio najefikasniji u redovima Dinama, dok su Gerald Green i Aleksej Surovtsev kod Lokomotiva ubacili po 12.

U polufinalu, koje se također igra na tri pobjede, Dinamo će igrati protiv CSKA Moskve, dok će Khimki igrati protiv momčadi Unicsa iz Kazana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.