Dinamo Kijev siguran protiv Young Boysa
Foto: EPA

3. pretkolo Lige prvaka

Dinamo Kijev siguran protiv Young Boysa

Dinamo iz Kijeva je danas na svom terenu savladao Young Boys sa 3:1 i tako stekao rezultatsku prednost pred revanš u Bernu.

Ukrajinski velikan je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu nakon kojeg je vodio sa 2:0. Prvo je Yarmolenko u 15. minuti zabio za 1:0, da bi Mbokani dvadeset minuta kasnije uduplao vodstvo Dinama.

U drugom poluvremenu su domaći fudbaleri čuvali stečeno vodstvo sve do 90. minute, kada je viđena prava mala drama.

Prvo je Fassnacht pogodio za smanjenje rezultata na 2:1 i činilo se tada da će Young Boys otputovati nazad za Švicarsku sa relativno dobrim i povoljnim rezultatom, ali je Garmash u trećoj minuti nadoknade zabio za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi