Dinamo niko nije isprašio kao Velež: A još da noć prije nisu zaglavili...

Podsjetnik na 9. februar 1980. godine

Dinamo niko nije isprašio kao Velež: A još da noć prije nisu zaglavili...

E. Škorić

Na današnji dan davne 1980. godine odigran je susret Veleža i Dinama iz Zagreba.

Dinamo je u prošlosti imao teških poraza, ali nijedan nije bio poput onoga u Mostaru 9. februara 1980. godine, kada su Zagrepčani deklasirani sa 9:2 od domaćeg Veleža.

Na turniru su igrali još Partizan i Sarajevo, a Velež je Modrima očitao lekciju za sva vremena. Ne računamo li duel iz 1912. godine kada je pod imenom Građanski klub poražen sa 9:0 od Concordije, onda je to najteži poraz Dinama u povijesti.

Blaž Slišković, danas trener Zrinjskog, tada je dao četiri gola, koliko ih je postigao i Vladimir Skojačić, a jedan je zabio Dragan Okuka, dok su Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić ublažili poraz gostiju.

Modri su se tada žalili da je ipak danak uzelo pijanstvo prtehodne večeri, a uslijedio je i odgovor legendarnog Bake:

"Vi ste zaružili, a mi kao bili u pozorištu, je li? Haha....".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada su za Velež igrali Marić, Matijević, Vukićević (Jakirović), Đurasović, Ćutuk, Slišković, Ledić (Zovko), Hadžiabdić, Okuka, Slato, Skočajić (Kalajdžić).

Velež je nekad derao Dinamo, bio strah i trepet za protivnike na ovim prostorima, a danas... Ma ništa, zadržat ćemo se na vremeplovu i podsjetniku da je u februaru 1980. Dinamo iz Zagreba primio devet komada od poprilično pripitih Rođenih. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ShekiA
Najveci klub u BiH.,..Treba priznati.
21 3
Volim te Celik
Velez je bio i ostao gigant, ovi danasnji seoski timovi koji su na vrhu ove kukuruz krompir lige nikada nece doseci tu visinu
18 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi