Dinamo preko PSG-a do polufinala

Kup UEFA - četvrtfinale

Dinamo preko PSG-a do polufinala

U prvom večerašnjem revanš susretu četvrtfinala Kupa UEFA, kijevski je Dinamo deklasirao slabi PSG sa 3:0 i plasirao se među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja

Nakon što je ukrajinski sastav odigrao sa PSG-om 0:0 na Parku prinčeva u prvom susretu, u uzvratu na stadionu „Valerij Lobanovski“ u Kijevu domaći su riješili pitanja pobjednika već nakon 16 minuta igre.

Dinamo je, naime, za samo 16 minuta postigao dva gola i tako „ubio“ volju pariškoj momčadi. Bangoura je doveo Dinamo u prednost već nakon četiri minute igre, a na 2:0 povisio je francuski reprezentativni golman Landrou, koji je boksovao loptu u svoju mrežu!

Konačnih 3:0 postavio je u 61. minutu reprezentativac Hrvatske Ognjen Vukojević, nakon još jedne katastrofalne intervencije francuskog golmana, uvjerljivo najslabijeg aktera večerašnjeg susreta.

Rezultat: Dinamo Kijev - Paris SG 3:0
Bangoura 4, Landreau 16ag, Vukojević 61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.