Dinamo razočarao u Armeniji
Mario Mandžukić je odigrao lošu utakmicu

Bez golova u Erevanu

Dinamo razočarao u Armeniji

Zagrebački Dinamo nije uspjeo slaviti u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka kod Pyunika u Erevanu. Iako su modri važili za apsolutnog favorita, nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu domaćeg tima.

Dinamo je u prvom dijelu meča bio za nijansu bolji tim, ali modri nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu Armenaca koji su se uglavnom orijentirali na odbranu vlastitog gola. Očita je bila razlika u kvaliteti ova dva tima.

Dinamo ima neuporedivo bolje pojedince, ali su Armenci bili vrlo čvrsti, fizički izvrsno pripremljeni na koje je očiti veliki utjecaj imalo dovođenje velikog broja njemačkih trenera u njihove omladinske škole koji su im ugradili njemačku upornost.

U nastavku ista priča, Dinamo napada, ali uzalud, Armenci su neprobojni, čak su u jednom trenutku uvidjevši da Dinamo nije nepobjediv krenuli u napad, napravili su nekoliko šansi, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

U posljednjih dvadeset minuta utakmice Kruno Jurčić je izveo indisponirane Sivonjića i Papadopoulosa, a u igru je uveo mlade napadače Kramarića i Slepičku, ali ni to nije dalo rezultata.

Ipak, Dinamu ostaje revanš za sedam dana u Maksimiru gdje će pokušati proći Pyunika i na taj način opravdati ulogu favorita u ovom dvoboju.  

PYUNIK: Hovhanisjan – Hačatrjan, Hovsepjan, Mikrtčjan, Pizzeli – Malakjan, Gazarjan, Manojan, Juspašjan – Minasjan, Mobola

DINAMO: Butina – Etto, Lovren (Barbarić) , Bišćan, Carlos – Sammir, Vrdoljak, Badelj, Sivonjić (Kramarić) – Papadopoulos (Slepička), Mandžukić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.