Dinamo sa Ajaxom, Partizan sa Shakhtarom

Žrijeb grupne faze Evropske lige

Dinamo sa Ajaxom, Partizan sa Shakhtarom

Edmir Škorić

U Monte Carlu od 13 sati održan je žrijeb skupina Evropske lige za novu sezonu, pa je tako 48 timova raspoređeno u 12 skupina. Da je Sarajevo uspjelo proći Rumune, igrali bi protiv PSV-a, Kopenhagena i praške Sparte.

Danas je u Monte Carlu održan žrijeb premijerne grupne faze Evropske lige, pa je tako 48 timova svrstano u 12 jakosnih skupina. Svaka skupina ima po četiri ekipe, a prve dvije momčadi nastavit će takmičenje, uz osam trećeplasiranih ekipa iz grupne faze Lige prvaka. Jednostavno, nemoguće je reći kako neka ekipa ima laganu skupinu, jer su uistinu sve momčadi u stanju napraviti iznenađenja.

Dinamo opet na Ajax, Partizan sa Shakhtarom

Zagrebački Dinamo našao se u trećem šeširu, a žrijeb je odlučio da se ponovo sastane sa amsterdamskim Ajaxom. Holanđani su nosioci grupe A, a tu su još Anderlecht i rumunska Timisoara.   Kao i Dinamo, beogradski Partizan bio je po koeficijenu svrstan u treći šešir. "Crno-beli" će igrati protiv aktuelnog prvaka Kup UEFA Shakhtara, Club Bruggea, te francuskim Toulouseom. Sigurno da će se "komšije" namučiti da uđu u završnicu takmičenja.

Samir Muratović i njegov Sturm igrat će u skupini F protiv Panathinaikosa, Galatasaraya i Dinamo Bukurešta.  CFR Cluj eliminsao je sinoć našeg predstavnika, no da je Sarajevo prošlo dalje vjerovatno bi bio ravnopravan protivnik izvučenim ekipama. Tako će Rumuni igrati u skupini K protiv PSV-a, Kopenhagena i Sparte Prag.

SKUPINA A: Ajax, Anderlecht, Dinamo. Timisoara
SKUPINA B: Valencia, Lille, Slavia, Genoa
SKUPINA C: HSV, Celtic, Hapoel Tel Aviv, Rapid Beč
SKUPINA D: Sporting, Heerenveen, Hertha, Ventspils
SKUPINA E: Roma, Basel, Fulham, CSKA Sofia
SKUPINA F: Panathinaikos, Galatasaray, Dinamo Bukurešt, Sturm
SKUPINA G: Villareal, Lazio, Levski, Salzburg
SKUPINA H: Steaua, Fenerbahce, Twente, Sheriff
SKUPINA I: Benfica, Everton, AEK, BATE Borisov
SKUPINA J: Shakhtar, Club Brugge, Partizan, Toulouse
SKUPINA K: PSV, Kopenhagen, Sparta, CFR Cluj
SKUPINA L: Werder, Austria, Athletic Bilbao, Nacional

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.