Dinamo se namučio protiv Hoverle, ali ipak slavio

Dinamo se namučio protiv Hoverle, ali ipak slavio

Midhat Šljivak

U prvom susretu 18. kola ukrajinske Premijer lige Dinamo iz Kijeva je kao gost savladao Hoverlu rezultatom 4:2.

Domaći su odlično ušli u utakmicu, te su u 12. minuti golom Balafasa došli do vodstva, ali je radost domaćih igrača i navijača trajala samo dvije minute. Haruna je u 14. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi vodstvo Dinamu donio Ideye već u 18. minuti susreta.

U samom finišu prvog poluvremena, Dinamo postiže i treći gol, a strijelac za 3:1 je bio Dudu.

Hoverla je preko Raičevića u 61. minuti smanjila vodstvo Dinama na 3:2, ali je sve dileme oko pobjednika riješio Yarmolenko golom u 72. minuti za konačan rezultat susreta od 4:2. Vrijedi izdvojiti i to da su Bogdanov kod Dinama i Balafas kod Hoverle dobili crvene kartone u završnici meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.