Dindane odbio Monaco, čeka Engleze

Dindane odbio Monaco, čeka Engleze

Edmir Škorić

Aruna Dindane, napadač Lensa, navodno odbio je preći u Monaco jer pregovara sa nekoliko timova iz engleskog Premiershipa. Tako se za Dindaneov potpis bore Hull, Stoke City i Blackburn Rovers.

Prema pisanju Sky Sporta, Hull City, Stoke City, te Blackburn Roversi žele svoje redove pojačati napadačem Lensa Aruna Dindaneom. Dindane je ranije izjavio kako je njegov san zaigrati u Premier ligi, pa je zbog toga odbio pristupiti Monacu.

"Ne želim ići u Monaco. Kazao sam ljudima u Lensu kako je na njima da riješe ovu situaciju."

Hull i Blackburn očajno ovog ljeta traže napadače i pored činjenice da je Blackburn nedavno doveo igrača splitskog Hajduka, Nikolu Kalinića. Kako trener Hulla, Phil Brown, nije uspio angažovati Kamel Ghilasa i Stephena Hunta, postoji velika vjerovatnost da Dindane bude upravo novo pojačanje "tigrova".

Oba kluba (Hull i Blackburn) također su povezani za dovođenje iskusnog Boudewijn Zendena i Alvaro Negreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.