Dino Bevab našao inostrani angažman

Doskorašnji igrač Tuzla Cityja

Dino Bevab našao inostrani angažman

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Dino Bevab svoju karijeru će nastaviti u Austriji.

Po završetku prošle sezone Bevab se nakon šest mjeseci saradnje rastao sa Tuzla Cityjem, a iako je imao ponuda iz Premijer lige, odlučio se po drugi put u karijeri okušati van granica BiH.

Njegovo naredno odredište bit će Austrija, tačnije tamošnji trećeligaš SV Wörgl koji u novu sezonu ulazi s ciljem da se domogne višeg ranga, a klubu vjeruju da će upravo Bevab biti od pomoći na tom putu.

U svojim redovima Wörgl ima nekoliko fudbalera iz BiH, uključujući i Mahira Iftića koji je svojevremeno nosio dres bihaćkog Jedinstva, a trener je već godinama Denis Husić.

Što se tiče Bevaba, on je kroz karijeru pored Tuzla Cityja igrao još za Čelik, Olimpik, zatim Željezničar, a šest godina proveo je i u Hrvatskoj nastupajući za Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi