Dino Đurbuzović: Pobijediti Zvijezdu, pa protiv Borca vratiti dug navijačima
Foto: Screenshot - YouTube, FK Željezničar

Trener Željezničara

Dino Đurbuzović: Pobijediti Zvijezdu, pa protiv Borca vratiti dug navijačima

Eldar Ganibegović

FK Željezničar sutra igra utakmicu protiv Zvijezde 09, a nju je najavio i trener Plavih, Dino Đurbuzović.

U okviru 32. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar sutra, 20. maja 2024. godine, od 17 sati, gostuje kod Zvijezde 09.

Tim iz Bijeljine je posljednji na tabeli i kao takav će sljedeće sezone igrati u drugom rangu takmičenja, dok je Željezničar uspio da se izbori za ostanak u eliti, ma koliko čudno ova rečenica zvučala za jednog velikana poput Plavih s Grbavice.

Sarajevski tim sutra sigurno može igrati dosta rasterećenije nego prije, a Dino Đurbuzović, trener Željezničara, najavio je ovaj meč.

On očekuje pobjedu protiv Zvijezde 09, a onda u posljednjem kolu spektakl protiv Borca na Grbavici.

"Idemo u goste, naš cilj koji je bio, mi ga polako izvršavamo. Protiv Zvijezde idemo da igramo isto normalnu utakmicu gdje očekujemo da ćemo pobijediti i da ćemo se pripremati za narednu utakmicu protiv Borca gdje mi dugujemo navijačima i da se tu u što većem broju okupimo i odigramo spektakularnu utakmicu, ali prvo da odradimo sutrašnju utakmicu", rekao je Đurbuzović za zvanični YouTube kanal FK Željezničar i dodao:

Oglasi

"Zvijezda je izuzetno dobra ekipa, bez obzira što su ispali imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Imamo problema sa sastavom, Cavnić je bolestan, Boljevića leđa bole i imamo kapitena Krpića sa kartonima."

Pred 32. kolo Željezničar je sedmi na tabeli s 37 bodova, deset više od Tuzla Cityja koji je pretposljednji, odnosno u zoni ispadanja.

Zvijezda 09 ima 21 bod na posljednjem mjestu i ovaj tim je već odavno prežaljen kao siguran putnik u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletno 32. kolo igra se sutra od 17 sati, a pored Zvijezde 09 i Željezničara još se sastaju:

Velež - GOŠK
Zrinjski - Tuzla City
Sloga Meridian - Široki Brijeg
Borac - Igman
Sarajevo - Posušje

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
U prevodu da ima jos 5 tekmi mi bi jos i Europu mogli !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi