Dino Drpić prešao kod Sanela Jahića

Hrvat kao slobodan igrač pojačao AEK

Dino Drpić prešao kod Sanela Jahića

Edmir Škorić

Dino Drpić, 29-godišnji hrvatski nogometaš, potpisao je šestomjesečni ugovor s grčkim AEK-om iz Atene.

Nekadašnji stoper Dinama i jednom prilikom hrvatski reprezentativac u Atenu stiže kao slobodan igrač, a ugovorom je vezan do kraja tekuće sezone. U ugovoru stoji opcija da, ako obje strane budu zadovoljene, Drpić na kraju potpiše ugovor do ljeta 2013. godine.

Podsjetimo da je riječ o igraču koji je do prošlog proljeća nastupao u njemačkom drugoligašu Karslruheu. U AEK-u, informacije radi, nastupa i naš reprezentativac Sanel Jahić.

"AEK je u ovom trenutku za mene bio najbolji izbor. U pregovorima s vodstvom kluba bio sam već nekoliko mjeseci. Drago mi je da smo se napokon dogovorili. Radujem se novim suigračima i iznimno veselim trenutku kada ću prvi put odjenuti AEK-ov dres. Trebat ću nekoliko utakmica da bih došao u formu, ali AEK-ovim navijačima mogu obećati da ću davati stotinu posto vlastitih kapaciteta za postizanje klupskih ciljeva", izjavio je Drpić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.