Diogo napustio CSKA Sofiju

Diogo napustio CSKA Sofiju

Bivši veznjak španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Urugvajac Carlos Diogo napustio je redove sofijskog CSKA svega 15 dana nakon što je potpisao ugovor.

Diogo je stigao u Sofiju sredinom januara, međutim vrlo brzo se predomislio poručivši čelnicima najtrofejnijeg bugarskog kluba kako želi karijeru nastaviti u Brazilu.

"Bilo bi neozbiljno da smo ga zadržali u klubu protiv njegove volje. Raskinuli smo ugovor i Diogo je slobodan," potvrdio je izvršni direktor kluba Ventsislav Živkov. 

Diogo je posljednjih šest mjeseci bio bez kluba nakon što je u srpnju prošle godine napustio Real Zaragozu čiji dres je nosio pet sezona. Jednu sezonu je igrao za Real Madrid, a bio je i član River Plate, Penarola i River Plate iz Montevidea. Za urugvajsku reprezentaciju je odigrao 23 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije