Direktan okršaj Poljaka i Čeha za prolaz u knock-out fazu

Grupa A: Rusi jednom nogom u knock-out fazi

Direktan okršaj Poljaka i Čeha za prolaz u knock-out fazu

Danas će utakmicama grupe A početi treće kolo grupne faze Eura 2012. Češka će se sastati sa jednim od domaćina, Poljskom, dok će u drugom duelu snage odmjeriti Rusija i Grčka.

Sve utakmice ovog trećeg kola će se igrati u istom terminu (20:45 po našem vremenu) da bi se izbjegla eventualna namještanja rezultata.

 

Svi dueli ove grupe će nam zasigurno donijeti dosta uzbuđenja.

 

Veliku pažnju privlači direktan okršaj za prolaz dalje između Čeha i Poljaka. Češka je u prvom kolu poražena od Rusije sa 4:1, ali je uspjela da se vrati u igru trijumfom protiv Grčke u drugoj utakmici. Danas će im zasigurno trebati pobjeda u Wroclawu protiv domaćina Poljske koji će sa druge strane učiniti sve da ne razočara svoje navijače te da se plasira u četvrtfinale takmičenja. Trebat će Poljacima danas više nego ikad raspoloženi Blaszcykowski, Piszczek i Lewandowski u kog će danas biti uprte oči cijele nacije.

 

U drugoj utakmici, u Varšavi će se sastati Rusija i Grčka, a Rusi bi i eventualnim bodom osigurali plasman u nastavak takmičenja. Ipak, Grčkoj podjela bodova svakako ne bi odgovarala te će izabranici Fernanda Santosa morati da napadnu od prve minute. Ipak ne treba zaboraviti Alana Džagoeva koji će u svakom trenutku biti velika prijetnja za njihov gol. Mladi Rus je postigao tri pogotka te je već probudio interes velikih evropskih klubova. 

 

Budući da smo u drugom kolu takmičenja po grupama vidjeli čak 26 golova, ostaje nam da se nadamo da će strijelci ostati raspoloženi te da će i ovo kolo učiniti jednako efikasnim i sadržajnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.