Divković: Loš teren i umor Slobode su naša šansa
Divković je skautirao Slobodu u duelu protiv Sloge Simin Han

Trener Čelika uoči gostovanja na Tušnju

Divković: Loš teren i umor Slobode su naša šansa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Čelik sutra gostuje Slobodi, gdje će pokušati prekinuti niz od četiri utakmice bez pobjede. Zeničani su u lošem nizu, u posljednje četiri utakmice su poraženi, te su postigli samo jedan gol, a primili čak 14.

 

Sutra će Zeničani na megdan Slobodi, koja je u posljednje vrijeme podigla formu, te je svakako favorit u ovom duelu. Trener Čelika Vinko Divković i pored velikih problema sa sastavljanjem ekipe vjeruje da njegov tim sutra može neporažen da napusti Tuzlu. Svoju šansu Zeničani vide u lošem terenu i umoru igrača Slobode.

"Poznajem ekipu Slobode, pratio sam je i protiv Sloge u okviru Kupa, a moje mišljenje je da moramo neutralisovati njihovog napadača Sulejmana Krpića. Ako to učinimo, onda se možemo nadati i pozitivnom rezultatu. Sloboda je sigurno i umorna od utakmice Kupa, a naša šansa je i loš teren, te vremenske prilike, jer ćemo sutra igrati jednu zatvorenu varijantu" ističe Divković.

Mnogo problema sa sastavljanjem ekipe za sutrašnji duel

"Za sutrašnji duel pored povrijeđenog Salčinovića i Kouadija, ne mogu računati na Kazazića, za kojeg je polusezona zbog povrede završena. Također Hasanhodžić i Tarik Adilović nisu u kombinaciji jer su prekršili klupsku disciplinu i na njih ne računam za sutrašnji duel. Pored toga Šabanović je bolestan, dok Mehić ima problema s istegnućem mišića i njihov nastup sutra je pod znakom pitanja. Biće nekih promjena u ekipi, Duraković će imati jednu drugu poziciju, te se nadam da uz dobar defanzivni blok i dobar kontranapad možemo sutra ostvariti pozitivan rezultat", kazao je za SportSport.ba Vinko Divković šef struke Zeničana.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Udovičić, Kadrić, Jurković, Popović, Duraković, Mehić (Imamović), Šabanović (Ćemalović), Duvnjak, Šišić i Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi