Djakpa propušta Svjetsko prvenstvo

Obala Slonovače oslabljena u JAR

Djakpa propušta Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Odbrambeni igrač Obale Slonovače Constant Djakpa će, kako sada stvari stoje, propustiti Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ovu lošu vijest čelnici Obale Slonovače saznali su danas, nakon što se oglasio njemački bundesligaš Hannover, klub u kojem nastupa Constant Djakpa.

"Samo uz idealne procese ozdravljivanja bi Constant zaigrao ponovo do kraja ove sezone. Šanse su minimalne", kazao je danas trener Hannovera Mirko Slomka.

Djakpa je ove sezone bio standardan u redovima 16-plasiranog Hannovera. Napravio je 23 nastupa u Bundesligi ove sezone.

Obala Slonovače na SP-u igra u skupini G zajedno sa Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom. Sutra bi Slonovi trebali saznati ime novog selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.