Djemba-Djemba upitan za Zrinjski

Kamerunac se još oporavlja

Djemba-Djemba upitan za Zrinjski

Edmir Škorić

Kamerunski internacionalac Eric Djemba-Djemba, trenutno član danskog Odensea, nadomak je transfera u West Bromiwch Albion, no njegov nastup u susretu sa Zrinjskim je upitan.

Naime, Djemba-Djemba se povrijedio  21. marta u prvenstvenom susretu sa AGF-om, te se nekoliko mjeseci oporavljao i naporno radio za početak nove sezone. Bivši veznjak Manchester Uniteda je odigrao poluvrijeme u nedavnom susretu sa Esbjergom, a nije sigurno hoće li trener Odensea Lars Olsen večeras riskirati, te tamnoputog veznjaka od prve minute "gurnuti u vatru".

Usput, Djemba-Djemba bi ovog ljeta trebao potpisati ugovor sa engleskim premierligašem WBA. Ipak, iako je transfer skoro bio realizovan, u WBA su zabrinuti zbog trenutne forme Kamerunca.

"Ne postoji ništa što bi Erica (Djembu-Djembu) moglo spriječiti da se vrati u punoj formi. On može igrati vrhunski nogomet, kao i ranije", kazao je Christian Berg, doktor danskog Odensea.

Djembu-Djembu je liječio vodeći danski kirurg Ufe Jorgensen, koji je također optimista glede forme kamerunskog internacionalca.

"Mogu samo kazati da to jedino može biti isprika WBA da ga ne kupi. Ne postoji apsolutno nikakvi problemi i on će nastaviti karijeru potpuno spreman. Vidio sam kako je odigrao protiv Esbjerga", kazao je Jorgensen.

Sada je odluka na treneru Olsenu hoće li Djembu-Djembu uvrstiti u sastav protiv Zrinjskog. Podsjećamo, riječ je o prvom suretu 3. pretkola Europske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.