Djurgarden prvak Švedske u nevjerovatnoj završnici, sin Zlatana Nalića s Eskilstunom ispao iz lige

Nova titula za Djugarden

Djurgarden prvak Švedske u nevjerovatnoj završnici, sin Zlatana Nalića s Eskilstunom ispao iz lige

Edmir Škorić

Završena je sezona u Švedskoj, a titula je pripala nogometašima Djugardena u ludoj završnici.

Čak tri tima su u posljednjem kolu bila u igri za prvo mjesto i naslov prvaka, na kraju je Djugarden završio ispred Malmea i Hammarbyja, koji su ostali za bod kratki.

Djugardenu je za titulu bio dovoljan i bod kod Norrkopinga (2:2), pa su pobjede Malmea i Hammarbyja bile uzaludne.

Kockao se Djugarden danas, pošto je u 14. minuti gubio 2:0, ali je u nastavku golovima Karlstroma i Buye Turaya došao do boda i naslova prvaka.

Ovo je 12. titula za Djugarden i prva nakon 2005. godine.

Malmo i Hammarby su na kraju barem izborili plasman u Evropsku ligu, a iz lige su ispali Sundsvall i AFC Eskilstuna, u kojoj kao posuđen igrač nastupa i Adi Nalić, 21-godišnjak čiji je otac bivši trener Slobode Zlatan Nalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti