Dnipro prejak za „fenjeraša“, sigurna pobjeda Metalurga

Ukrajinska Premier liga, 9 kolo

Dnipro prejak za „fenjeraša“, sigurna pobjeda Metalurga

Dvije utakmice 9. kola ukrajinske Premier lige koje su na rasporedu bile danas donijele su dva okršaja ekipa sa samoga dna tabele protiv timova koji imaju evropske ambicije u ovoj sezoni.

Do ovoga kola četvrtoplasirani Dnipro sa minimalnih 1:0 na svom je stadionu savladao „fenjeraša“ Tavriyu koja nakon devet odigranih kola ima svega tri osvojena boda. 

Bolje sreće od Tavriye nije bio ni sastav Hoverla koji se na tabeli nalazi samo jednu stepenicu visoćije.

Ekipa iz Uzhhorod poražena za sa 4:2 na gostovanju kod Metalurga iz Donjecka. 

Vrijedi istaći da se ekipa Dnipra danasšnjim trijumfovom izjednačila po broju bodova sa liderom prvenstva Metalistom. Obje ekipe kao i tim Chornomoretsa imaju po 20 osvojenih bodova.

Ukrajinska Premier liga, 9 kolo:
Dnipro – Tavriya 1:0 (Seleznyov 71)
Metalurg – Hoverla 4:2 (Nelson 23, Bezlikhotnov 32, 69, Moraes 37 / Le Tallec 35, Lysenko 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.